TUNING

TKO GA NE BI POŽELIO U GARAŽI: AUDI RS5 uz ABT tuning razvija 510 KS!

Iako smo od ABT-a uz povećanje snage motora navikli i na često dvojbene vizualne dorade ovaj put izmijenjeni su samo naplatci
 ABT

Njemačka tuning kuća ABT već nudi tuning za novi Audi RS5. Podsjetimo, dosad je u ponudi bilo povećanje snage za model S5, a najnoviji projekt vezan je upravo uz jaču, RS verziju. Nudi se povećanje snage 2,9-litrenog V6 motora, i to sa serijskih 450 KS na čak 510 KS, što je primjerice snaga Mercedesove C-klase AMG Coupe ili modela AMG GT S. Osim toga, okretni moment povećan je sa 600 Nm na 680 Nm.

Foto: ABT

Nažalost, ABT nije objavio podatke o performansama, ali ako uzmemo u obzir da serijski RS5 do stotke juri za tek 3,9 sekundi, tunirana verzija ubrzavat će još brže, dok bi maksimalna brzina trebala biti blizu 300 km/h. Snaga je povećana putem optimizacije motora, a iako ABT vrlo često nudi i svoj ispušni sustav koji uz bolji zvuk nudi i nešto bolje performanse, to ovaj put nije slučaj. Još jedna stvar na koju smo inače navikli od ABT-a jest ponuda velikog broja spojlera i karbonskih dodataka (primjerice za novi R8), no ovaj put u ponudi su samo ABT 20-inčni naplatci. Iz tuning kuće su otkrili i koji je razlog za to. Naime, u pripremi je još luđi projekt vezan uz RS5, koji bi trebao biti još snažniji te će onda za njega biti ponuđen niz vizualnih dorada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:43