RELI

TREĆA SREĆA ZA CITROËN: Kris Meeke pobjednik je treće utrke sezone svjetskog reli prvenstva vožene u Meksiku

Nakon problema u Monaku i u Švedskoj, Meeke je u Meksiku pokazao puni potencijal novog Citroënovog bolida. Drugo mjesto pripalo je Ogieru koji je tako preuzeo vodeću poziciju u ukupnom poretku...
 Citroën Racing Facebook

Iza nas je treće utrka sezone svjetskog prvenstva u reliju. Vožena je u Meksiku, a kao najbrži se pokazao Kris Meeke u Citroënu C3 WRC. Reli je započeo u četvrtak specijalnom etapom u Mexico Cityju. Drugi dan je obilježilo otkazivanje 2 etape ujutro jer su kamioni koji su prevozili sve bolide ostali zaglavljeni u prometnom kaosu.

WRC Facebook

Meksiko je donio niz izazova vozačima, budući da su novi automobili imali problema s pregrijavanjem, a osim toga po teškom terenu brzo su se trošile gume, pa su mnogi na određenim etapama požalili zbog krivog odabira guma. U takvim uvjetima najbolje se snašao Meeke u Citroënu koji je već drugi dan preuzeo vodstvo koje je uspio održati do kraja. Na drugom mjestu završio je Sebastian Ogier koji je ponovo napravio grešku koja ga je stajala borbe za prvo mjesto.

WRC Facebook

On se naime izrotirao u trenutku kada je imao 20 sekundi zaostatka Meekeom. U zadnju etapu Meeke je tako krenuo s 40 sekundi prednosti, ali pod velikim pritiskom i on je napravio pogrešku koja ga je umalo stajala pobjede (manje od kilometar prije cilja izletio je u polje te morao manevrirati između parkiranih automobila gledatelja kako bi se izvukao). Ipak, završio je s 13 sekundi prednosti nad Ogierom i tako nakon problema u Monte Carlu i Švedskoj pokazao kako i Citroën ima potencijala za osvjanje najviših pozicija ove godine.

Ogier ipak nema razloga za tugu budući da je preuzeo vodeću poziciju u ukupnom poretku, a osim toga dodatno je povećao prednost Ford M-sporta u konstruktorskom prvenstvu. Treće mjesto zauzeo je Thiery Neuville koji je po prvi put ove sezone završio nastup bez većih pogrešaka koje su ga i u Monaku i u Švedskoj stajale postolja. Sljedeća utrka vozi se 6. travnja na Korzici.

Citroën Racing Facebook

REZULTATI:

1Kris Meeke, P.NagleCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen3h22min 04.6 sek
2Sebastien Ogier, J.IngrassiaM-Sport World Rally TeamFord13.8 sek
3Thierry Neuville, N.GilsoulHyundai MotorsportHyundai59.7sek
4Ott Tanak, M.JarveojaM-Sport World Rally TeamFord2min 18.3sek
5Hayden Paddon, J.KennardHyundai MotorsportHyundai3min 32.9sek
6Jari-Matti Latvala, M.AnttilaToyota Gazoo Racing WRCToyota4min 40.3sek
7Juho Hanninen, K.LindstromToyota Gazoo Racing WRCToyota5min 06.2sek
8Dani Sordo, M.MartiHyundai MotorsportHyundai5min 22.7sek
9Elfyn Evans, D.BarrittM-Sport World Rally TeamFord8min 41.8sek
10Pontus Tidemand, J.AnderssonSkoda MotorsportSkoda10min 51.9sek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:04