JEDINSTVENI PRIMJERAK

VIDEO: OVO JE JEDINI MERCEDES W124 AMG Hammer karavan sa 6,0-litrenim V8 motorom i 375 KS

Portal Petrolicious donosi priču o jedinstvenom karavanskom Mercedesu W124 dorađenom od strane AMG-a po narudžbi vlasnika
 Youtube screenshot

Ovako nešto se rijetko viđa! Portal Petrolicious objavio je nedavno na svom YouTube kanalu priču o ovom jedinstvenom Mercedesu W124 Estate iz 1987. godine. Riječ je o primjerku kojeg je doradio upravo AMG, pa se ispod poklopca motora nalazi 6,0-litreni V8 sa 375 KS! Snaga se prenosi putem 4-stupanjskog automatskog mjenjača. Dorađen je i ovjes, ugrađene su nove kočnice kao i niz sitnih detalja. AMG se pobrinuo i za vizualni dojam, pa je na automobil ugrađen agresivan aerodinamični paket vanjštine kao i 17-inčni naplatci.

Čitava priča ovog konkretnog primjerka je prilično zanimljiva. Svoj "životni put" W124 je započeo kao dizelaš, a zatim je njegov prvi vlasnik odlučio kontaktirati AMG. Kako sam navodi, htio je modificirati W124 za svojusuprugu! Dokle god je plaćao, AMG je ispunjavao sve želje. Cijeli taj proces stajao ga je čak 190 tisuća dolara. Pogledajte video Petroliciousa i uživajte u ovom jedinstvenom primjerku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 03:48