HOĆE LI OVO ZAŽIVJETI?

VIDEO: OVO JE TRANSPORT BUDUĆNOSTI, električni kamioni Scanije spajat će se na električnu mrežu Siemensa

Ova inovacija za početak će biti realizirana na potezu autoceste A5 u Njemačkoj i to u dužini od 10 kilometara. Električni kamioni Scanije spajat će se na električnu mrežu koju je razvio Siemens
 Youtube screenshot

Siemens i Scania udružili su snage te će uskoro na tržište plasirati mrežu električnih kamiona. Cijeli sustav prilično je zanimljiv. Princip rada je sličan kao kod trolejbusa, pa se tako električni kamion spaja na električnu mrežu koju je razvio Siemens. Ova inovacija za početak će biti realizirana na potezu autoceste A5 u Njemačkoj i to u dužini od 10 kilometara. Na ovaj način doći će do značajnih ušteda u potrošnji te samim time do smanjenja zagađenja koje uzrokuju dizelski motori koji se inače nalaze u kamionima.

"S ovim projektom, tzv. "eHighway" bit će po prvi put testiran na javnoj dionici autoceste. Siemens će biti zadužen za planiranje, razvoj i održavanje ovog inovativnog sustava koji predstavlja budućnost transporta", izjavili su iz Siemensa. U izgradnji ovog sustava sudjeluju i njemačko ministarstvo okoliša. Naravno, ako se projekt pokaze uspješnim može se očekivati izgradnja mreže i na ostalim dionicama diljem zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 14:22