EKSTREMNI SLEEPER

VIDEO: UBOJICA SUPER AUTA IZ GARAŽE - BOBA VW Golf 1 s 1151 KS je na 1/2 milje postigao 308 km/h!

Ekipa iz Boba Motoringa ponovo ima čudesnu jurilicu s najbržim četverocilindarskim motorom s kojom su postigli hvale vrijedan rezultat
 Youtube screenshot

Nakon nekoliko svim ljubiteljima dobro poznatih suludih projekata nevjerojatnih performansi na osnovi VW Golfova 1 i 2 ekipa iz Bobe ponovo ima auto o kojem se priča. Novi projekt je ponovo Volkswagen Golf prve generacije snažniji od većine modernih super automobila jer raspolaže s čak 1151 KS i 1039 Nm najvećeg okretnog momenta istisnutih iz ekstremno modificiranog 2,0-litreni 16V četverocilindraša. Snaga se prenosi na sve kotače, a da je riječ o pravom vuku u janjećoj koži odaje njegov neupadljiv vanjski izgled. Ipak za ovu je priliku u kabinu stavljen zaštitni kavez.

Prvu vožnju na događaju German Race 1000 Boba Golf je vozio s manje snage, točnije 940 KS, a drugu s punom konjicom nije dočekao zbog kiše i velike mrlje od ulja na stazi jednog od prethodnih natjecatelja. Pa ipak, i sa smanjenom snagom jako prerađen, ali više d trideset godina star auto na dionici od pola milje uhvatio je 308 km/h izlazne brzine! Pritom su brojke međuubrzanja još luđe: dovoljno mu je tek 3,3 sekunde za postizanje brzine od 100 do 200 km/h te od 200 do 300 km/h točno sedam sekundi! Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:32