REDIZAJN

MAZDA MX5 Blage estetske korekcije

Kako bi 'ubili' vrijeme do dolaska potpuno nove generacije, Japanci su predstavili dotjeranu varijantu

Manje od tjedan dana nakon predstavljanja na domaćem terenu, Mazda je javnosti prikazala europsku varijantu novog izdanja modela MX5.

Jedan od najpopularnijih sportskih automobila na svijetu prošao je tek kroz blagu fazu pomlađivanja, a vizualne novosti uključuju novi odbojnik, masku hladnjaka, drugačija kućišta svjetla za maglu, dok je straga izmjenjen oblik odbojnika.

U ponudi su i dalje tvrdi električno sklopivi krov te standardni ručno sklopivi meki krov.

Novosti vezanih uz motore nema, no japanski stručnjaci ističu da su doradili sustav koji će brže 'hvatati', odnosno kontrolirati gas, čime će se poboljšati osjećaj za upravljačem. Vozač će imati više kontrole prilikom ubrzanja, prebacivanja u višu brzinu te prilikom prolaska kroz zavoje.

Model MX5 je napredovao i u pogledu sigurnosti. Naime, novi poklopac motora ublažava nalet na pješaka tako da se u slučaju detekcije pješaka automatski podiže. Novi dizajn odbojnika osigurava i bolju zaštitu nogu pješaka prilikom eventualnog naleta.

Kultni japanski roadster službeno će predstavljanje imati na salonu automobila u Parizu u mjesecu Rujnu, kada će započeti i prodaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:04