SERVIS

Akcijska kamera za 720 kn snima i kad auto završi u jezeru

Oboružan samo jednom tipkom i baterijom dostatnom za 90 minuta snimanja, kamera Polaroid Cube je vrlo jednostavna za rukovanje, pa je idealan izbor all-round akcijske kamere za manje zahtjevne korisnike
 Željko Puhovski

Sve većoj ponudi akcijskih kamera visoke razlučivosti koje su dostupne na hrvatskom tržištu nedavno se pridružio i Polaroidov Cube. Ovaj atraktivan proizvod osvaja prvenstveno svojim osebujnim dizajnom i iznimno kompaktnim dimenzijama (kocka sa stranicama dugim tek 3,5 cm), a zahvaljujući snažnom magnetu moguće ga je pričvrstiti na bilo koju metalnu površinu.

Fotografije snima u visokoj, 6MP rezoluciji, a videozapise u rezoluciji 720p ili 1080p, dok ugrađena baterija omogućuje do 90 minuta snimanja, pri čemu se filmovi pohranjuju u dužini od 5 minuta. Kut leće Cubea iznosi 124 stupnja, što je čini idealnim suputnikom za snimanje raznih vrsta akcijskih sekvenci s, primjerice, vjetrobrana automobila, ali i skijaške ili motociklističke kacige, upravljača bicikla... U takvim situacijama, doduše, treba posegnuti za nekim od raspoloživih nosača. Osim vodootpornog kućišta i onoga za pričvršćivanje na kacigu ili upravljač bicikla, u ponudi su još i dodatni vakuumski i remenski, za tronožac..., i premda ih treba doplatiti, činjenica je da su vrlo dostupni (od 55 do 211 kn).

Budući da ima samo jednu tipku, Polaroid Cube vrlo je jednostavan za rukovanje (jedan klik snima fotografiju, dva videozapis), pa je idealan all-round izbor za ne pretjerano zahtjevne korisnike, kojima neće smetati povremeno slabija kvaliteta zapisa i nedostatak ugrađenog zaslona. Tim više što, u sklopu aktualne 20-postotne akcije u Elipsu, trenutno stoji vrlo povoljnih 720 kuna. Dostupan je u crnoj, crvenoj ili plavoj boji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:07