BLIZANAC SEAT TOLEDA

Škoda ulazi all in: Česi sve karte bacili na Rapid

Pokeraškim rječnikom, Škoda je u aktualnu godinu ušla “all in”, odnosno sva raspoloživa sredstva Česi su bacili na stol. Nakon potpuno novih i redizajniranih modela, Škoda je predstavila i najvažniji ovogodišnji adut Rapid koji će ispuniti tržišnu nišu između Fabije i Octavije.

Tehnološki blizanac nadolazećeg Seat Toleda dugačak je 448 cm, širok 170 cm, nova platforma koju koristi Audi A3 nudi međuosovinski razmak od 260 cm, a obujam prtljažnika je zaokružen na 500 litara. Budući da se Rapid već godinu dana prodaje na indijskom tržištu, Česi su bili prisiljeni europsku verziju prilagoditi ukusima europskih kupaca što se vidi kroz brojne izmjene, od atraktivnih vizualnih rješenja (posebno prednjeg dijela) do osjetno bogatije ponude motora koja će uključivati deset motorizacija (šest benzinaca i četiri dizelaša) još nepotvrđenih specifikacija.

Model Rapid bit će vizualna inspiracija većini novih modela Škode, a prva na listi već je označena nova generacija Octavije.

Premda je dolazak Rapida najavljen za kraj godine, mnogi mehanički detalji drže se skriveni od javnosti. Slično je i s paketima opreme, odnosno cijenama koje će biti glavni adut za osvajanje tržišta, posebno onih “siromašnijih”.

Uzevši u obzir da je Škoda s godinama izgubila status povoljnog proizvođača, očekivana cijena osnovnog modela od 11.700 eura koja se nameće po njemačkim i češkim medijima djeluje prilično nestvarno, no ukoliko se očekuje rekordna prodaja Rapida, iznos ne smije biti veći od spomenutog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:59