OPREMA PO NIŽOJ CIJENI

TEST VW Golf Olympic: Izvedba koja naglasak stavlja na cijenu

Volkswagen je hrvatskim kupcima ponudio Olympic izvedbu Golfa koja, umjesto na performanse, naglasak stavlja na cijenu. Budući da se krajem godine očekuje nova generacija najpopularnijeg modela iz Wolfsburga, posljednja tržišna godina uz neosporne kvalitete može biti izlet u nepoznato, s obzirom na to da će dolaskom novog modela aktualni postati povoljniji za 10 ili 20 posto.

Kako bi ispunili prazninu do dolaska sedme generacije, Olympic izvedba Golfa pokretana 1,4-litarskim benzinskim motorom snage 80 KS, s cijenom od 119,495 kuna, trebala bi predstavljati idealan kompromis između uloženog i dobivenog. Predrasude o snazi na papiru u vožnji su dobile svoju potvrdu. Premda se prosječna potrošnja od 6,5 litara, miran rad i elastičnost motora ne mogu osporiti, činjenica je da osnovni benzinac, posebno na nižim okretajima, pokazuje anemičnost.

Forsiranjem papučice gasa taj se problem može nadomjestiti, no tada do izražaja dolazi buka i potrošnja od gotovo deset litara. Budući da performanse nisu glavni adut Olympic izvedbe, pogled na serijsku opremu ukupan dojam podižu na vrlo solidan nivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:43