NOVITET

VW CROSSBLUE SUV CONCEPT Između Tiguana i Touarega

Volkswagenov koncept pokazuje kako bi trebao izgledati novi model u SUV obitelji

Prema dosad dostupnim informacijama i fotografijama, konceptni VW CrossBlue SUV koji je premijeru danas doživio na Salonu automobila u Detroitu, kao serijski bi model bio namijenjen kupcima kojima je Tiguan premalen, a Touareg prevelik.

Odnosi se to zasad u početku na kupce u Sjedinjenim Državama i Kanadi, a gotovo pet metara dugačak koncept, kao serijski bi se auto proizvodio u pogonima u Chattanoogi (Tennessee) gdje se proizvodi i VW Passat za američko tržište, na novoj Modular Transverse Matrix (MQB) platformi. Posebnost ovog koncepta predstavlja činjenica da je u kabinu smješteno šest odvojenih sjedala po sistemu 2+2+2, dok bi serijski model ipak imao sjedala u rasporedu 2+3+2 s pravom stražnjim klupom u drugom redu za troje putnika.

Po pitanju pogona, VW CrossBlue SUV Concept je dizelski hibrid sa 190 KS snažnim TDI Clean Diesel motorom te 54 KS snažnim elektro motorom sprijeda i 114 KS straga. Ukupna snaga se pritom prenosi putem 7-stupanjskog DSG mjenjača s dvostrukom spojkom, a pogon je električni na sve kotače. Za sada su to sve informacije o VW-ovom konceptnom dizelsko-hibridnom SUV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:21