HOROR U AMERICI: FOTO, VIDEO

KANIBAL PODRUM PRETVORIO U TAMNICU Ondje je želio mučiti, silovati, ubijati i jesti otetu djecu

Britanac Geoffrey Portway svoj je podrum pretvorio u tamnicu u kojoj se nadao da će mučiti, silovati, ubijati i jesti otetu djecu, zbog čega tužiteljstvo u američkom Worcesteru, gdje je živio, traži da ga se osudi na kaznu od 27 godina zatvora.

Sudski spis sadrži i mučne detalje te prve fotografije Portwayove tamnice koje su istražitelji snimili 2012. kada su ga uhitili. U podrumu su pronašli sobu koja je sadržavala "dječji lijes domaće izrade", koji se zaključvao izvana, a unutra je imao ugrađene velike zvučnike.

Tu je bio i stol od nehrđajućeg čelika s čeličnim prstenovima na šest mjesta, vjerojatno kako bi se netko mogao vezati; čelični kavez u kojem je bio dječji madrac; te nekoliko zamrzivača, skalpeli, set mesarskih noževa, alat za kastriranje. U razgovorima na internetu Portway je detaljno opisivao svoju prostoriju kao mjesto gdje planira držati otetu djecu, seksualno ih zlostavljati i na kraju ubiti i pojesti.

“Portway je priznao krivicu za neke od najodvratnijih i najpodlijih zločina poznatih našem društvu, odnosno sudjelovanje u seksualnoj eksploataciji male djece kroz posjedovanje i distribuciju dječje pornografije te pokušaja otmice djeteta s ciljem da ga ubije i konzumira", stoji u dokumentu tužiteljstva do kojeg je došao Boston Herald.

Dokumenti sadrže i zastrašujuće izvatke dopisivanja Portwaya i drugih njemu sličnih osoba na chatu, uključujući Ronalda Browna koji je planirao otmice djece koju je upoznao u svojoj crkvi.

Navodno je Brown Portwayu poslao i fotografiju dječaka "s linijama iscrtanim po njemu kojima su identificirani različite vrste mesa", poput grafikona u mesnici.

Dva su muškarca na chatu razgovarala o tome da bi mogli oteti tog dječaka, odvesti ga u unajmljenu kuću, ubiti ga i potom se nekoliko tjedana hraniti njegovim mesom, prije nego što bi "ostatke" bacili aligatorima.

Brown je u međuvremenu već završio u zatvoru. Sud će kaznu Portwayu, koji je i s drugima razgovarao o sličnim scenarijima, odrediti u utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:08