HAKIRAN PROFIL?

HDZ O STATUSU NA FACEBOOKU 'Imamo 200.000 članova, utvrdit ćemo je li gospođa to napisala'

 Facebook

Predsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije HDZ-a Oleg Butković izjavio je u utorak kako neprimjereni stavovi koje je dopredsjednica HDZ-ove Zajednice žena "Katarina Zrinski" Rosanda Mijolović Dukić iznijela na Facebooku nisu stajališta HDZ-a te da je to nedopustivo, no Mijolović Dukić je rekla kako je njen profil hakiran te da je podnijela prijavu policiji.

Rosanda Mijolović Dukić nedavno je, navodno, na Facebooku napisala kako je "gadljivo gledati TV koju plaćamo, a vode ju Srbi".

No, Rosanda Mijolović Dukić opovrgla je da je to napisala, navodeći kako joj je profil hakiran, da je to prijavila policiji te da nikada tako ne bi govorila.

Oleg Butković istaknuo je da je HDZ stranka s oko 200.000 članova.

„Utvrdit ćemo vrlo brzo, u nekoliko dana, je li to zaista gospođa napisala ili nije - no, to nije službeni stav HDZ-a, ni vodstva stranke, niti Županijskog odbora, niti bilo koje organizacije, niti 'Katarine Zrinski', ni utemeljitelja. To je nedopustivo da se na takav način netko izražava,“ rekao je.

Dodao je da će HDZ provesti postupak i da će takvi članovi, ako ih ima, sigurno snositi konzekvence koje su propisane statutom HDZ-a. „

Na pitanje do kuda mogu ići te sankcije, Butković je odgovorio da mogu ići od opomene do isključenja, dodavši kako „ovo definitivno nije za opomenu, nego za nešto više, ako je točno“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:30