ZAŠTO U KOPRIVNICU?

Jelavić senior: 'Nismo ucjenjivali nikoga, Mario je otišao u Slaven jer ga Krstičević nije htio'

U splitskim kuloarima špekulira se da je Slaven za potpis ugovora Jelaviću morao isplatiti određenu svotu u gotovini. No, u Koprivnici tako nešto odlučno demantiraju
 Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX

Direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović u velikoj tajnosti uspio je realizirati dolazak Marija Jelavića u redove Farmaceuta.

- Kad smo dobili informaciju da Jelavić vjerojatno neće potpisati za Hajduk, stupili smo u kontakt i brzo smo se dogovorili. Potpisali smo s njim stipendijski ugovor - rekao je Šimunović koji je detalje ugovora zadržao u tajnosti.

U splitskim kuloarima špekulira se da ste za potpis ugovora Jelaviću morali isplatiti određenu svotu u gotovini, što Hajduk navodno nije želio?

- Ne, nisu postojali nikakvi posebni zahtjevi ili uvjeti, jer da su postojali, onda ne bismo ni razgovarali - odlučno je odgovorio Slavenov direktor.

Mariov otac Igor Jelavić bio je prvotimac Hajduka, Rijeke i Zagreba te ima velik utjecaj na karijeru svog sina.

- Pregovarao sam s predsjednikom Brbićem koji je izvanredan čovjek, i ovim putem mu mogu zahvaliti na odličnom razgovoru, ali jednostavno nije bilo do njega. Vidio sam da je to možda gluhi telefon. Mi smo sve dogovorili, Mario je trebao potpisati ugovor s Hajdukom, a trener Krstičević dan prije priprema izjavljuje da mu treba robustan napadač tipa Santinija. Mario i ja smo nakon toga otvoreno razgovarali. On mora igrati, šest mjeseci nije ga bilo u natjecateljskom nogometu, i kao bivši igrač i trener rekao sam mu da mora izabrati jednu ekipu u kojoj će igrati. Krstičević ga sigurno nije vidio u svojim zamislima, bez obzira što su u Hajduku i predsjednik i članovi Nadzornog odbora željeli da dođe. No, bilo bi pogubno za Marija da opet šest mjeseci ne igra, ili da su ga poslali na posudbu u neku trećeligašku momčad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:55