VEĆ TREĆI SLUČAJ

NOVI PROPALI POKUŠAJŠVERCA? Patrola otkrila 40 kg'trave' kako pluta u moru kod Žirja

Najvjerojatnije je riječ o biznisu albanske mafije, koja brzim gliserima 'travu' krijumčari u Italiju
Sibenik, 150113.Policijska uprava sibensko - kninska zapljenila je malo vise od 21 kg droge marihuane vrijednosti oko 1 milijun kuna. Droga je pronadjena 9. sijecnja na Auto putu A1 kod cvora Pirovac u vozilu koje je vozeno na slep sluzbi iz Zagreba. Jedna osoba je uhicena a druga je u bjegu.Na fotografiji: marihuana.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Kilogrami marihuane plutaju morem oko najudaljenijih šibenskih otoka! Nakon što je prije 15 dana tribunjski ribar alarmirao policiju kada je pronašao 60 kilograma 'trave' kod Kaprija, danas je navodno, kod Žirja, opet pronađena nešto manja količina, no ipak riječ je o zamašnih 40 kilograma droge znalački upakirane u nepromočivu oblogu, javlja Slobodna Dalmacija .

Informacija je još uvijek neslužbena i nema je u redovitim priopćenjima PU Šibenske, no iz kratke izjave Marice Kosor, glasnogovornice policije, dade se zaključiti da je podatak istinit.

- Žalim, ali ne mogu vam potvrditi, niti demantirati novi nalaz marihuane u šibenskom akvatoriju. Bilo kakva informacija mogla bi u ovom trenutku naškoditi našem radu na terenu - izjavila je Kosor. Na pitanje: 'Istraga je u tijeku, dakle, ipak je nešto pronađeno?', Kosor je kratko rekla: 'Bit ćete o svemu obaviješteni'.

Na jednak način policija se ustezala od davanja informacija i kada je droga pronađena kod Kaprija, pa to i sada ne iznenađuje.

Nove količine marihuane ovaj put, navodno je pronašao patrolni policijski brod, a osim kod Šibenika, 20 kilograma marihuane ovih dana pronađeno je i u moru kod Trogira.

Najvjerojatnije je riječ o biznisu albanske mafije, koja brzim gliserima 'travu' krijumčari u Italiju i može se samo nagađati zašto dio pošiljki završi u moru.

Vrlo moguće da su se konspiratori željeli lišiti dokaznog materijala u susretu s talijanskom policijom, ili su zbog uzburkanog mora, dio tereta bili prisiljeni baciti u more, zbog sigurnosti plovidbe. Prema procjenama, samo od albanskih kriminalaca na talijanske ulice godišnje stigne 900 tona marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:19