SMRT NA LANIŠTU

Tužiteljstvo za Mateu Hohnjec traži tri, a za njenog supruga pet i pol godina zatvora!

Matea Hohnjec i suprug optuženi da su pustili Teu Drakulić da se predozira u njihovu stanu

- Uvjeren sam da ćemo osporiti optužnicu protiv moje branjenice Matee Nikić, a kaznu koju je za nju predložilo tužiteljstvo smatram neprimjerenom za to kazneno djelo. Čak da ga je ona i počinila - tvrdi odvjetnik Andrej Ilić.

On je Općinskom kaznenom sudu predao odgovor na optužnicu protiv mladog bračnog para Nikić, sestre bivše gimnastičarke i manekenke Stefany Hohnjec i sina bjelovarskog poduzetnika Blage Nikića. Oni su optuženi zbog konzumiranja droge na rođendanskoj proslavi 13. listopada u njihovu stanu na Laništu, kada je nakon uzimanja opasne sintetičke droge MDMA preminula njihova susjeda Tea Drakulić (20). Na teret im se stavlja i da su susjedi ustupili svoj stan za konzumaciju droge.

Branitelj nezadovoljan

Kaznu koju je za supružnike Nikić predložilo tužiteljstvo branitelj smatra previsokom. Naime, u optužnici je predloženo da sud starleti izrekne kaznu od tri godine zatvora, a za njezina supruga predložena je zatvorska kazna od čak pet i pol godina zatvora.

Već osuđivan

Iako je, prema iskazima okrivljenih Nikića, upravo Matea bila ta koja je sa svojom susjedom uzela MDMA, veća kazna predložena je za njezina supruga jer je već bio osuđivan. Nikić je, kao što je poznato, prije tri godine izašao iz Lepoglave, gdje je služio sedmogodišnju kaznu zatvora zbog čak tri pokušaja ubojstva, a jedno je djelo počinio kad je pokušao pobjeći iz zatvora.

Polijevali je vodom

Tijekom istrage ispitano je više svjedoka, no očekuje se da će svi oni biti ponovno ispitani i u sudnici. Među svjedocima je i mlađa sestra preminule djevojke, koja je kobne večeri također bila na proslavi u stanu Nikićevih, no s dečkom je otišla u susjedni stan prije nego što se počela konzumirati droga.

Prema iskazima optuženih supružnika, Nikić je otišao spavati ubrzo nakon što je stan napustila Teina sestra, a studentica i Matea ostale su same u dnevnoj sobi. Tada je, prema Mateinoj verziji priče, Tea izvadila dva grama MDMA-a koji su razmrvile i konzumirale. Tei je nakon nekog vremena samo klonula glava, nakon čega je Matea probudila supruga. On je susjedu polijevao vodom, no kako nije dolazila k svijesti, odnio ju je do stana u kojem je živjela s mlađom sestrom. Djevojka je nazvala Hitnu pomoć i roditelje koji žive u stanu ispod njih. Iako su je prvo otac, a potom i liječnici pokušali reanimirati, Tei više nije bilo spasa.

Nakon ispitivanja Matea je odmah puštena na slobodu, a Nikić je već više od dva mjeseca iza rešetaka.

O osnovanosti optužnice tek će raspravljati optužno vijeće Općinskog kaznenog suda, a nakon toga će se zakazati i početak suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:55