UVODE ZAŠTITU

Švicarska ponovno uvodi kvote na imigraciju iz istočne Europe: Na listi čak i Slovenci!

Švicarska desna Narodna stranka krivi imigraciju za mnoge probleme, od rasta cijena najma nekretnina, gužve u javnom prijevozu, do urušavanja kulturnih vrijednosti

ZAGREB - Švicarska je u srijedu najavila ponovno uvođenje kvota na imigrante iz srednje i istočne Europe , prenosi Reuters .

Vlada Švicarske izjavila je da je odlučila pozvati se na 'zaštitnu klauzulu' u svojem sporazumu s EU o slobodnom kretanju osoba, i ponovno uvesti kvote koje su ukinute prije nekoliko godina.

- U pozivanju na zaštitnu klauzulu, Savezno vijeće pokušava primjeniti jedno od sredstava na svom raspolaganju za kontrolu toka imigranata u Švicarsku, piše u priopćenju.

Kvota, koja će početi vrijediti od 1. svibnja ove godine, će ograničiti priljev imigranata iz Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Slovačke, Slovenije, Češke i Mađarske na samo 2.000 za ovu godinu. Prošle godine, Švicarska je podijelila čak 6.000 imigracijskih dozvola.

Švicarska desna Narodna stranka krivi imigraciju za mnoge probleme, od rasta cijena najma nekretnina, gužve u javnom prijevozu, do urušavanja kulturnih vrijednosti, i poziva na izmjenu Ustava kako bi se u njega ugradile trajne kvote na dozvole izdane strancima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:26