NEZAPAMĆEN INCIDENT

FOTOEKSKLUZIV! Mladić koji je utrčao gol u katedralu vičući 'Seks u škole' završio u Vrapču!

Goli muškarac, koji je na Staru godinu upao u zagrebačku katedralu i počeo vikati ‘Seks u škole’, hospitaliziran je u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, kažu u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Radi se o mladiću iz Zaprešića A. I. u dobi od 23 godine, a prema izjavama očevidaca, za njim su po crkvi prvo trčali zaštitari i časne sestre pokušavajući ga svladati i pokriti.

Vezali ga lisicama

Policija je dojavu o neobičnom događaju zaprimila oko 11 sati, a osoba koja ih je pozvala rekla je kako se u crkvi pojavio goli muškarac. Mladić se nije smirio niti kada su policajci došli na mjesto događaja, a fizički je napao jednog policajskog djelatnika pa su ga morali nasilno svladati i vezati lisicama.

Završio na liječenju

- Zbog svog psihičkog stanja 23-godišnjak je odveden u medicinsku ustanovu - rekli su u Odjelu za odnose s javnošću PU zagrebačke, a na liječenju će biti najmanje dva tjedna. A. I. kazneno je prijavljen zbog napada na policijskog službenika, a tek nakon izlaska iz bolnice će uslijediti prekršajna obrada. Policija će protiv njega podnijeti prekršajnu prijavu zbog vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana za što je zakonom predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do 30 dana.U vrijeme dok je 23-godišnjak utrčao u zagrebačku prvostolnicu nije se služila misa, no cijeli incident vidjela je nekolicina vjernika koji su se molili.

Prema izjavi čitatelja Jutarnjeg lista, koji je cijeli događaj snimio, u crkvi su bili i turisti. Neobičan događaj poprilično ih je iznenadio, a časne su ih molile da golog muškarca ne fotografiraju. Navodno su uznemirene časne sestre 23-godišnjaku vikale da je sotona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:49