CRNA PROGNOZA

DRAMATIČNA PROGNOZA NAJUGLEDNIJEG BANKARA NA SVIJETU LORDa JACOBA ROTHSCHILDA ‘Ove godine svijet čeka nova velika kriza!’

 YouTube

U 2016. situacija u svjetskoj ekonomiji i burzama nastavit će padati, a najteže će biti zemljama koje su ovisne o cijeni sirovina. Ovu poruku u pismu klijentima svoje kompanije RIT Capital Partners poslao je britanski investicijski bankar i pripadnik najpoznatije obitelji bankara u povijesti lord Jacob Rothschild.

- U proteklih nekoliko godina, zemlje u razvoju ubrzano su se zaduživale u stranim valutama. Sada moraju vratiti kredite, koji su narasli zbog rasta tečaja dolara i kolapsa cijene sirovina na tržištu. Zemlje poput Brazila, Rusije, Nigerije, Ukrajine i Kazahstana očekuju velike poteškoće - napisao je Rothschild.

Također, Rothschild smatra kako će kriza rasti diljem svijeta: još se ne zna u kojoj mjeri će usporiti kinesko gospodarstvo, BDP SAD-a i Europske unije je razočaravajući, a potencijalni izlaz Britanije iz EU također stvara puno rizika. Uz sve to, na globalnu ekonomiju loše utječe i kriza na Bliskom istoku.

Dan ranije, zamjenik direktorice MMF-a David Lipton kazao je kako se svijet suočava s povećanim rizikom od ekonomskog kolapsa, a kako bi se katastrofa izbjegla, kreatori svjetske politike moraju poduzeti sve mjere za poticanje gospodarskog rasta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:26