Tržište kapitala

Bivši čelnik Zabe Franjo Luković prodao 8517 dionica te banke, prije njega prodavao i aktualni član Uprave

 Franjo Lepan / HANZA MEDIA

Bivši predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković prodao je prošloga tjedna, kako je vidljivo na portalu Moje dionice, 8517 dionica Zagrebačke banke, u kojoj sada ima 0,9 posto dionica i još uvijek je u top 10 dioničara, na sedmom mjestu po veličini.

Dionice koje je prodao po 51 kunu donijele su mu 430.000 kuna. Dva dana prije njega, kako je objavljeno na stranicama Zagrebačke burze, dionice Zagrebačke banke prodao je član Uprave te banke Marko Remenar. On je pak prodao 25.155 dionica, po cijeni od 49 kuna, za što je dobio 1,232 milijuna kuna.

Transakcije su se dogodile u vrijeme kada strani i domaći mediji iščekuju objavu najavljenog plana restrukturiranja UniCredita, vlasnika Zagrebačke banke, te se piše o mogućoj velikoj dokapitalizaciji te talijanske banke ili prodaje dijela njenog biznisa u srednjoj i istočnoj Europi. Spekulira se u sklopu toga da bi francuski Societe Generale, vlasnik Splitske banke, bio zainteresiran za Zabu, dok bi OTP preuzeo Splitsku banku, gdje je navodno obavila due diligence, kako je objavio Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:42