Što muči korporacije

CORP2IN O INOVATIVNOJ KULTURI Treba znati kako potaknuti inovacije i iskoristiti ih za razvoj

Sudionici međunarodne konferencije Corporate Innovation and Intrapreneurship
 Arhiva / Hanza Media

Ovogodišnja međunarodna konferencija Corporate Innovation and Intrapreneurship – CORP2IN tražit će odgovore na pitanja i izazove koji muče vlasnike kompanija i menadžment zadužen za razvoj i inovativne procese, najavili su organizatori.

CORP2In se održava 27. i 28. listopada 2016. u Zagrebu, u Hypo centru, a prezentirat će stvarne izazove, pružiti primjenjiva rješenja te otvoriti priliku za povezivanje i učenje od najboljih na području inovativnosti.

Ključne teme Druge međunarodne konferencije Corporate Innovation and Intrapreneurship o kojima će biti riječ su osnove inovativnih procesa dok će poseban naglasak biti na otvorenim inovacijama što je prema povratnim porukama sudionika prošlogodišnje CORP2IN konferencije najviše očekivana tema vezana uz inovacije i poduzetništvo.

Neusporediv razvoj tehnologije i ogroman rast količine podataka brže nego ikad u povijesti otvaraju prilike za stvaranje nove vrijednosti. Tradicionalne industrije mijenjaju se kroz usvajanje novih tehnologija, a sve i svi postaju digitalno povezani. U posljednjih desetak godina tehnologija je postala jeftinija što je omogućilo lakše kreiranje novih poslovnih modela. Trend snižavanja troškova će se nastaviti. Posljedično će se tvrtke sve više usredotočiti na snagu i realizaciju novih ideja.

Skoro 75 posto izvršnih direktora u američkim tvrtkama smatraju da je inovativnost jednako važna za njihove tvrtke kao i efikasnost trenutnog poslovanja. Prema globalnom istraživanju poznate konzultantske kuće McKinsey čak 84 posto izvršnog menadžmenta slaže se da je inovacija ključna za njihov biznis. Međutim, isto istraživanje ističe vrlo važan problem s kojim se suočavaju. Samo 6 posto njih je zadovoljno s inovativnim procesima. Prema priznanju menadžera, ne znaju kako to popraviti.

Prošlogodišnja Corporate Innovation & Intrapreneurship 2015 konferencija pokazala je da se hrvatske kompanije suočavaju sa sličnim problemima i da su tek na početku puta u izgradnji inovativne kulture. One se suočavaju s izazovima poput kako uključiti zaposlenike u inovativne procese i potaknuti ih na generiranje ideja te kako ideje pretočiti u inovativan proizvod ili novi poslovni model.

Neki od vodećih stručnjaka na konferenciji su Michael Heiss (AUSTRIA), Open Innovation Expert at Siemens AG Austria, Soren Boutrup (DENMARK) Entepreneurial Bureaucrat and Chief Advisor, Danish Business Authority, Ministry of Business and Growth, Patrick Ferran (FRANCE) Vice President, NineSigma Europe, Graham Brown-Martin (UK) Innovation consultant, Writer, Speaker, Catalyst, Tom Spanjaard (NETHERLAND), Lecturer in Innovation Management at Avans University of Applied Sciences in the Netherlands i Alan Đurić, Co-founder and Chief Technology Officer of Wire Swiss GmbH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:39