Agrokor i hrvatske mirovine

DAMIR GRBAVAC (RMF): 'Mirovinski fondovi su minimalno izloženi tvrtkama iz koncerna, kriza Agrokora neće se odraziti na naše poslovanje'

Damir Grbavac, RMF
 Goran Sebelic / Hanza Media

Kriza u Agrokoru neće se odraziti na poslovanje mirovinskih fondova jer su oni minmalno izloženi tvrtkama iz sastava tog koncerna, poručio je Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskog fonda i predsjednik Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima.


Dodao je kako u prilog tome govore i podaci, prema kojima mirovinski fondovi posluju s dobiti. U zadnjih šest godina, dodao je, Raiffeisen mirovinski fond svojim je članovima zaradio 210 milijuna kuna.


Na konferenciji koju u Rovinju organiziraju Zagrebačka burza i Udruženje za upravljanje mirovinskim fondovima, Grbavac je pohvalio najave Marka Pavića, ministra rada i mirovinskog sustava, o jačanju drugog mirovinskog stupa, no poručio je i kako mirovinci takve najave slušaju već godinama, a u stvarnosti se ništa konkretno ne događa. Zato predlaže da se počne povećavati udio iz plaće koji ide u drugi stup za barem 0,5 posto. Sada u drugi stup izdvajamo pet posto bruto plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:49