NA POLA POČETNE CIJENE

Dionice Facebooka potonule najniže do sada: U četvrtak su vrijedile manje od 20 dolara!

Pred istek perioda zabrane prodaje dionica, analitičari na Wall Streetu ponovno će utihnuti na 30 dana

Vrijednost dionica Facebooka u četvrtak je prvi put pala ispod 20 dolara po komadu. Rezultat je to sve raširenijih sumnji u njihov rast, nedavnog odlaska nekoliko zaposlenih na vodećih pozicijama i skorog isteka roka u kojem je zaposlenicima zabranjeno prodavati svoje dionice, 16. kolovoza.

Tada će dodatnih 271 milijun dionica postati dostupan na tržištu, a od listopada do studenog oslobodit će ih se još 243 milijuna. No datum kojeg se ulagači najviše pribojavaju je 14. studenog, kad će se na tržištu naći još 1.2 milijarde dionica.

U četvrtak popodne vrijednost Facebookove dionice bila je 19.82 dolara, gotovo upola manje od debitantske vrijednosti u svibnju. Facebookov IPO bio je najveći izlazak na burzu jedne tvrtke iz Silicijske doline.

Prije toga su u srijedu Ethan Beard, Facebookov direktor zadužen za platformska partnerstva, i Katie Mitic, direktorica platformskog marketinga, oboje zasebno najavili planove za odlazak iz tvrtke, nakon što je u lipnju već otišao glavni direktor za tehnologiju.

Pred istek perioda zabrane prodaje dionica, analitičari na Wall Streetu ponovno će utihnuti na 30 dana, što će vjerojatno dodatno pojačati sumnje u vrijednost Facebookovih dionica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:49