Total Workforce Index

Indeks zemalja najprivlačnijih poslodavcima: Hrvatska na 35. mjestu od 75 zemalja

Nebojša Biškup, ManpowerGroup Croatia
 Arhiva

Tvrtka ManpowerGroup Solutions je danas predstavila Izvještaj o ukupnim potencijalima radne snage: 2017 Total Workforce Index,
analizu koja obuhvaća 75 tržišta u svijetu. Hrvatska se nalazi na 35 mjestu, u gornjoj polovici zemalja u svijetu mjerenih prema privlačnosti poslodavcima.

Total Workforce Index za ovu godinu pokazuje kako su za poslovanje najpoticajniji Novi Zeland, Hong Kong i Singapur.

„Položaj svake pojedine zemlje u TWI izvještaju utemeljen je na tehnologijama obrade golemih količina podataka i stručnih, svježih uvida stručnjaka tvrtke ManpowerGroup Solutions te može utjecati kako na kratkoročne tako i na dugoročne strategije zapošljavanja. Globalno primijenjeni algoritam može se fino prilagoditi svakoj pojedinoj tvrtki – njenim posebnim prioritetima i specifičnim potrebama za radnom snagom“, stoji u priopćenju.

U regiji Europa, Bliski istok i Afrika pet najbolje pozicioniranih zemalja su Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ujedinjeni Arapski Emirati, Izrael i Danska. Te zemlje ujedno drže i šest mjesta na popisu deset najboljih u cijelom svijetu.

The Total Workforce Index (TWI) metodologija je koja se temelji na posebnom algoritmu kojim se mjere relativna poboljšanja u procesima zapošljavanja i zadržavanja radne snage na konkurentnim tržištima diljem svijeta. TWI nastaje usporedbom 90 faktora u odnosu na kategorije kao što su dostupnost, ekonomičnost i produktivnost radne snage te prilagodljivost radnog zakonodavstva u svakoj analiziranoj zemlji. Za razliku od drugih alata za procjenu potencijala radne snage, Total Workforce Index™ zahvaća cjelokupno radno sposobno stanovništvo i u prvom koraku ne uzima u obzir njegove pojedine segmente. Zahvaćanje cjelokupne radne snage u prvoj obradi podataka omogućava kasniju analitičku podjelu na stalno zaposlene i one koje se zapošljava na zahtjev te zasebnu analizu potreba ta dva radna segmenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:04