PONUDA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU

NAKON ŠTO JE HNB OBJAVIO PODATKE, NAPRAVILI SMO DETALJNU USPOREDBU Saznajte u kojim vam je bankama najbolje uzeti kredit!

 
 Davor Pongračić / CROPIX

Hrvatska narodna banka je na svojim stranicama objavila informativnu listu bankovnih kredita, pa građani sada na jednom mjestu mogu vidjeti i jednostavno usporediti kreditne uvjete koje različite banke nude.

Donosimo podatke o ponudi za nenamjenski gotovinski i stambeni kredit za kupnju stana/kuće osam najvećih banaka - Addiko Bank, Erste&Steiermarkische Bank, Hrvatska poštanska banka, OTP banka Hrvatska, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Splitska banka i Zagrebačka banka.

Kredite za kupnju motornih vozila među njima nude samo Splitska i Zagrebačka banka, prva po fiksnoj kamatnoj stopi od 8,71, a druga od 7,47. Na stranici HNB-a još se može pogledati i ponuda za kredite za obrazovanje, stambene kredite za adaptaciju te hipotekarne kredite.

Najpovoljnija u gotovinskim kreditima od osam najvećih banaka je PBZ ako uzimate kredit s varijabilnom kamatnom stopom, odnosno Splitska banka ako uzimate gotovinski kredit s fiksnom kamatnom stopom. Ili HPB ako uzimate kredit s kombiniranom kamatnom stopom.

U stambenim kreditima je za kredit s varijabilnom kamatnom stopom među osam najvećih banaka najpovoljniji HPB, za stambeni kredit s fiksnom kamatnom stopom Splitska banka, a za kredit s kombiniranom OTP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:49