MOL-OV PROJEKT GLOCAL

Stručnjaci iz Ine ubuduće će moći raditi i u Mađarskoj i u Slovačkoj

Dva jaka kadra iz Ine - Berislav Gašo i Zdravka Demeter Bubalo -prelaze na nove pozicije: bit će potpredsjednici MOL grupe. Dio je to GLOCAL projekta, kojim se MOL reorganizira i nastoji prerasti u jaku međunarodnu naftnu kompaniju.

Radna snaga

Cilj je GLOCAL projekta ubrzati i olakšati proces donošenja odluka unutar MOL grupe, kao i omogućiti lakše cirkuliranje radne snage među tvrtkama vezanima uz mađarsku naftnu kompaniju. GLOCAL se ne odnosi na Inu, kaže Domokos Szollar, glasnogovornik MOL-a, jer će se njome nastaviti upravljati kao i do sada.

- Za Inu se time gotovo ništa ne mijenja. Tom će se kompanijom nastaviti upravljati kao do sada, a ništa se ne mijenja ni u segmentu donošenja odluka - ističe Szollar.

GLOCAL se, dakle, na Inu ne bi trebao značajnije odraziti. No određene promjene zahvatit će i najveću hrvatsku naftnu kompaniju. Naime, rezultat tog projekta bit će i lakša pokretljivost radne snage, pa će tako oni Inini stručnjaci koji to žele moći raditi u MOL-u ili nekoj njegovoj drugoj tvrtki. U tu kategoriju ulaze i Berislav Gašo, dosadašnji Inin izvršni direktor za korporative servise, te Zdravka Demeter Bubalo, koja je u Ini dosad radila kao šefica ljudskih resursa. Sličnih transfera u budućnosti će nesumnjivo biti još.

Informiranje Vlade

U MOL-u kažu da su o GLOCAL projektu informirali hrvatsku Vladu, iako to, pravno gledano, nisu morali učiniti jer se projekt izravno ne tiče Ine. Prema neslužbenim informacijama, u Ministarstvu gospodarstva nisu baš impresionirani informacijama iz MOL-a. ( A. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:09