Dobri rezultati

ZBOG JAČANJA TURIZMA Austrijska BKS Bank najavila otvaranje poslovnice u Splitu

Direktori Glavne podružnice Hrvatska Juraj Pezelj i Tihomir Zadražil s predsjednicom Uprave Hertom Stockbauer
 ©helgebauer

Austrijska BKS Bank je na razini koncerna u prvom polugodištu ostvarila dobit od 33,1 milijuna eura, što je za 8,4 milijuna eura ili 34,1 posto više nego prethodne godine, objavili su u petak iz te banke, istaknuvši da je njihova podružnica u Hrvatskoj u tome razdoblju imala dobit od 1,3 milijuna eura.

Predsjednica Uprave BKS Bank Herta Stockbauer izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima napominjući kako su nastavili putanju rasta započetu u prvom tromjesečju.

"U vremenima kada je bankovni sektor suočen izazovima kao što su vrlo niske kamatne stope, raznolike promjene uvjetovane digitalizacijom te sve veća reguliranost tržišta, vrlo smo ponosni što nam je uspjelo ostvariti ovakav rezultat", kazala je.

Bilančna svota koncerna BKS Bank iznosila je sa 30. lipnjem 7,43 milijarde eura ili 2 posto manje u odnosu na kraj prošle godine. Smanjenje bilančne svote, kako se navodi, prvenstveno je posljedica niske razine gotovinske pričuve (pad od 25,2 posto) te smanjenih potraživanja prema kreditnim institucijama (pad od 35,3 posto).

U odnosu na kraj 2016. kreditni volumen ostao je stabilan sa 5,31 milijardu eura. Ponovni rast primarnih sredstava na 5,51 milijardu eura potvrđuje veliko povjerenje klijenata u BKS Bank, stoji u bančinu priopćenju.

BKS Bank 10 godina u Hrvatskoj

Glavna podružnica Hrvatska pridonijela je polugodišnjoj dobiti koncerna sa 1,3 milijuna eura. Kreditni volumen u visini 179,7 milijuna eura premašio je rezultat od 31. prosinca lani za 1,8 posto. Primarni depoziti su dosegli vrlo dobru razinu sa 96,4 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

"Razvoj nam je stabilan", ocjenjuje Goran Rameša iz BKS Banka u Hrvatskoj.

Iz banke napominju kako će od jeseni BKS Bank u Hrvatskoj biti zastupljena s tri poslovnice jer se planira otvaranje poslovnice u Splitu. "Zbog ponovnog jačanja turizma, u Splitu i okolici prepoznajemo velik potencijal za banku partnera s visokom kvalitetom savjetodavnih usluga", naveo je Rameša.

Nova poslovnica će se otvoriti 9. listopada, a zapošljavat će pet djelatnika. BKS Bank u Hrvatskoj trenutno ima poslovnice u Zagrebu i Rijeci koja je ujedno i sjedište glavne podružnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:16