NOVI IZAZOVI

Izvršni potpredsjednik Agrokora odlazi iz kompanije nakon dugih 17 godina

Ante Todorić, Darko Knez, Davor Bruketa i Martina Starčević na predstavljanju novog logističkog centra Konzuma u zgradi bivšeg Getroa na Zagrebačkoj aveniji u studenom prošle godine.
 / Dragan Matić / CROPIX

Izvršni potpredsjednik Agrokora Darko Knez odlazi iz Agrokor koncerna i to nakon 17 godina karijere u sklopu te kompanije. Odlučio je potražiti nove poslovne izazove u privatnom poduzetništvu u sklopu Poslovne grupe maloprodaja.

Svoju karijeru u Agrokor koncernu započeo 1999. godine. U Konzum d.d. prelazi 2000. godine na poziciju pomoćnika, a potom i direktora Sektora logistike. Uskoro postaje direktor Sektora marketinga.

Darko Knez u veljači 2004. godine postaje izvršni direktor Područja prodaje i marketinga. Poziciju predsjednika Uprave Konzuma preuzima 2007. godine, gdje sve do 2015. godine uspješno vodi najveći hrvatski trgovački lanac.

U 2014. godini imao je značajnu ulogu u Agrokorovom timu zaduženom za integraciju Konzuma i Mercatora te je proveo integraciju ovih dviju kompanija u Hrvatskoj. S 1.1.2016. godine preuzima funkciju izvršnog potpredsjednika Agrokora za Poslovnu grupu maloprodaja.

Darko Knez rođen je 1970. godine u Osijeku. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, završio je poslijediplomski studij (MBA) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i polaznik je doktorskog studija na poslovnoj školi IEDC Bled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:42