Women in Adria

Među vozačima Ubera u Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku (zasad) je 30-ak žena, a jedna od njih došla je čak iz Brazila

 Arhiva / Women in Adria

Marcela Valerio Guimaraes Souza jedna je od vozačica Ubera u Hrvatskoj koja o svojem radnom iskustvu priča samo najbolje. Radni uvjeti, zarada, odnosi s klijentima, samo su neke od stvari koje su ju nagnale da krene voziti zagrebačkim ulicama, kako je objavljeno na online magazinu Women in Adria.

Marcela je tridesetogodišnjakinja Brazilka iz Sao Paola, koju je u Hrvatsku prije tri godine dovela ljubav.

- Čim je Uber stigao u Hrvatsku, odmah sam pomislila kako je to odlična stvar za mene. Prvi kontakt ostvarili smo početkom godine, kada smo dogovorili sve formalnost oko sklapanja ugovora. Odgovara mi takva vrsta posla zbog fleksibilnosti u mnogim stvarima, a to je ujedno prvi stalniji posao kojeg radim od svojeg dolaska u Hrvatsku – otkrila je Marcela. Istaknula je i mogućnost rada samo preko vikenda te kaže kako bi tako nastavila voziti za Uber čak i da joj netko ponudi stalno zaposlenje.

Morala je, naravno, zadovoljiti nužne kriterije kako bi mogla obavljati ovu uslugu - ima hrvatsku vozačku dozvolu, donijela je dokaz o nekažnjavanju te ima svoj automobil.

- Posao preko Ubera je odlično rješenje i za one osobe sa stalnim poslom, koji traže dodatni izvor zarade. Fleksibilnost radnog vremena, mogućnost organiziranja slobodnog vremena, svima ostavlja otvorena vrata da rade ovaj posao - naglašava Marcela.

U Hrvatskoj ima tridesetak vozačica koje voze i koriste Uberovu aplikaciju i to u četiri grada, Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:22