INVESTICIJSKI FOND

UPRAVLJAČKE PROMJENE U INSPIRE INVESTMENTSU Novi član uprave postao Marko Bešlić, iskusni menadžer u bankarstvu i tržištu kapitala

Marko Bešlić
 Arhiva

Marko Bešlić imenovan je novim članom Uprave društva Inspire Investments d.o.o. za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, objavili su iz te kompanije. Na novoj poziciji biti će zadužen za operativno poslovanje u suradnji s Krešimirom Kukecom i predsjednikom Uprave Matkom Bolančom.

Tijekom profesionalne karijere na menadžrskim pozicijama u bankarstvu i na hrvatskom tržištu kapitala stekao je značajno iskustvo u strukturiranju složenih transakcija, upravljanju prodajnom mrežom i odnosima s ključnim klijentima, vođenju promjena u organizaciji i koordiniranja multinacionalnih timova.

Karijeru je započeo 1999. godine u investicijskom društvu ICF d.o.o. u korporativnim financijama, na poslovima strukturiranja i vođenja M&A projekata, poslovnog restrukturiranja, investicijskoj analizi i savjetovanju na izdavanju i uvrštenju na burzu dugovnih i vlasničkih vrijednosnih papira. 2004. godine prelazi na mjesto člana Uprave ICF Invest društva za upravljanje investicijskim fondovima, vodećeg nebankovnog društva za upravljanje u Hrvatskoj u to doba. Na mjesto člana Uprave FIMA Global invest prelazi 2007. godine, a 2008. godine imenovan je predsjednikom Uprave Hypo Alpe-Adria-Invest d.d. Dvije godine kasnije dolazi na mjesto izvršnog direktora Investicijskog bankarstva Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., gdje preuzima stratešku i operativnu odgovornost za brokerske poslove na domaćem i međunarodnim tržištima kapitala, poslove skrbništva, upravljanje portfeljima klijenata i korporativno financiranje. 2011. godine prelazi na mjesto izvršnog direktora Poslovanja s pravnim osobama Hypo Alpe—Adria-Bank d.d., s ukupnom aktivom od preko 600 milijuna EUR, preko 3.000 klijenata u pet regija i 13 poslovnih centara.

Bio je član Nadzornog odbora (2003-2005) Rabac, ugostiteljstvo i turizam d.d. (danas dio Valamar Riviera d.d.); član Uprave Breza zatvorenog investicijskog fonda d.d. (2007-2008), član Uprave FIMA Proprius zatvorenog investicijskog fonda za ulaganje u nekretnine d.d. (2007-2008), predsjednik/član Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Invest d.d. (20012-2016), zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Leasing d.o.o. (2015-2016), član kreditnog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. (2011-2016).

Imenovanjem Bešlića, dosadašnji član Uprave Marko Varga prelazi na novu poziciju, fond managera zaduženog za upravljanje jednim od fondova pod upravljanjem Društva.

Stručnom timu Inspire Investmentsa pridružio se i Krešimir Kos koji je proteklih 15 godina iznimno znanje i iskustvo stjecao u bankarskom sektoru radeći na vodećim upravljačkim pozicijama u sklopu Erste Banke.

Inspire Investments postao je poznat poslovnoj i široj javnosti nedavnim značajnim ulaganjima u turistički sektor, točnije preuzimanjima turističke agencije Kompas i rent a car tvrtke FLEET.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 10:52