POSLJEDNJA PRILIKA

Zadnji dani prijava za EY Poduzetnika godine

Gala večer EY Poduzetnika godine u Laubi
 Hanza Media

Najprestižnija svjetska nagrada namijenjena poduzetnicima po treći puta dodjeljuje se u Hrvatskoj, a prijave su otvorene do 31. listopada. Osobnu prijavu poduzetnika, kao i prijedlog kandidata moguće je izvršiti putem službene web stranice programa https://geoy.ey.com/.

EY Poduzetnik godine globalni je program koji se u svijetu dodjeljuje već 30 godina, danas se provodi u više od 60 zemalja, a njegova svjetska završnica u Monte Carlu zaslužna je za naziv „poduzetnički Oscar“. Monte Carlo svakog lipnja na završnici programa okuplja sve nacionalne pobjednike među kojima se izabire svjetski EY Poduzetnik godine. Među finalistima programa posljednje dvije godine svoje mjesto na svjetskoj pozornici dobili su i domaći poduzetnici, Đuro Horvat (Tehnix) te Zoran Vučinić i Alan Sumina (Nanobit) - osvajači titule EY Poduzetnika godine u prva dva hrvatska izdanja.

Hanza Media
Đuro Horvat s Berislavom Horvatom i Emilom Tedeschijem

“Poduzetništvo u Hrvatskoj nikada nije uživalo ugled kakav bi trebao, te smo ovim projektom htjeli ukazati na važnost poduzetništva i na brojne domaće poduzetnike i poduzetnice koji već godinama uspješno posluju, lokalno i globalno, a često skriveni od očiju javnosti. Baš smo te pozitivne primjere htjeli pokazati javnosti, kao dokaz uspješne Hrvatske. Ovaj je projekt prepoznat na globalnoj razini gdje već godinama doprinosi pozitivnoj percepciji poduzetništva; sudionike ništa ne košta, a koristi su brojne – od povezivanja s drugim poduzetnicima i poslodavcima, širenja poslovnih kontakata, do priznanja za vlastite uspjehe, ali i za doprinos zajednici, poduzetničkom sektoru i gospodarstvu u cjelini“, govoreći o motivima pokretanja programa ističe Berislav Horvat, Country Managing Partner EY Hrvatska.

Nagrada od poduzetnika poduzetnicima

Hrvatsko je izdanje u samo prve dvije godine okupilo 58 kandidata iz svih krajeva zemlje, a o njihovoj gospodarskoj snazi govori podatak kako njihovi kombinirani prihodi prelaze 8,2 milijardi kuna te da zajedno zapošljavaju preko 10 tisuća ljudi.

Među prijavljenim kandidatima koji zadovoljavaju osnovne kriterije sudjelovanja o najboljima odlučuje nezavisni stručni žiri. Njemu je od prvog dana na čelu Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. U izboru finalista i pobjednika od početka sudjeluju i poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević, direktorica EBRD-a Vedrana Jelušić Kašić i dekan EFZG-a prof. dr. sc. Lajoš Žager, koji svojim znanjem i iskustvom u poduzetništvu garantiraju ozbiljnost pristupa te vrijednost izbora najboljeg poduzetnika. Njima su se u narednim izdanjima priključili i poduzetnici koji su osvojili titulu EY Poduzetnika godine. Tako će uz njih u trećem izdanju članovima žirija biti Đuro Horvat kao prošlogodišnji dobitnik te Alan Sumina, član dvojca koji je osvojio titulu u prvom hrvatskom izdanju.

Program EY Poduzetnik godine se u Hrvatskoj održava pod generalnim sponzorstvom Raiffeisenbank Austria te sponzorstvom Nexus Private Equity Partnera, dok su Američka gospodarska komora u Hrvatskoj, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i Hrvatska udruga poslodavaca pokrovitelji programa.

Hanza Media
Đuro Horvat, Monte Carlo

Tko će biti idući hrvatski poduzetnik godine te ambasador poduzetništva na svjetskoj pozornici u Monte Carlu saznat ćemo sredinom ožujka iduće godine. No prije toga, prvi je korak ispuniti osobnu prijavu ili poslati prijedlog poduzetnika do 31. listopada, nakon čega će žiri imati priliku upoznati i ocijeniti ovogodišnje kandidate te odabrati hrvatskog EY Poduzetnika godine 2016.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:40