EY PODUZETNIK GODINE

Najbolji hrvatski poduzetnici uz bok najboljima na svijetu

 
Nacionalni pobjednici u lipnju 2017. godine u Monacu na izboru EY Svjetskog poduzetnika godine 2017.

Najprestižnija svjetska nagrada za dostignuća u području poduzetništva po četvrti put se dodjeljuju u Hrvatskoj. EY Poduzetnik godine, program koji provodi revizorsko-konzultantska tvrtka EY, kroz prethodna je tri hrvatska izdanja okupio i javnosti predstavio više od 90 uspješnih domaćih poduzetnika. Njihove brojke najbolje svjedoče u prilog vrijednosti i značaju poduzetništva za društvo. Tako valja napomenuti kako kombinirani prihodi sudionika dosadašnjih izdanja iznose visokih 12,8 milijardi kuna i zapošljavaju više od 15 tisuća ljudi u svim krajevima Republike Hrvatske.

Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska prilikom osvrta na početke hrvatskog programa ističe: „Započevši ovaj projekt prije tri godine čvrsto smo vjerovali u hrvatsko poduzetništvo i izvanredne pojedince koji zaslužuju biti prepoznati i nagrađeni od strane cjelokupne zajednice. Predstavljanjem njihovih inspirativnih poslovnih priča želimo motivirati druge, osobito mlade, da krenu u realizaciju vlastitih ideja.“

Program EY Poduzetnik godine započeo je prije 31 godinu u SAD-u, a danas se provodi u više od 60 zemalja koje čine preko 90 % svjetskog gospodarstva.

„Ovdje se radi o globalnoj inicijativi jer svi nacionalni pobjednici, a među njima posljednje tri godine i hrvatski predstavnici, sudjeluju na svjetskom izboru i završnici u Monacu. Imao sam priliku vidjeti kako se naši dosadašnji pobjednici, u zaista velikoj konkurenciji koja vlada svake godine, hrabro nose s najboljima na svijetu i imaju mnogo toga za ponuditi te samim time trebaju težiti širenju poslovanja van granica Hrvatske, što vrijedi i za ostale domaće poduzetnike“, zaključuje Horvat.

S najboljim svjetskim poduzetnicima tako se ovog lipnja susreo i Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito – hrvatski pobjednik i EY Poduzetnik godine 2016. Uz činjenicu kako se našao u konkurenciji za EY Svjetskog poduzetnika godine, Pipunić je imao priliku predstaviti svoju poduzetničku priču na svjetskoj pozornici te je ostvario vrijedne poslovne kontakte.

Prijave za novo izdanje hrvatskog programa su otvorene do 10. studenoga, a prijaviti se mogu sami poduzetnici ili ih mogu predložiti drugi, koji njihovu priču smatraju inspirativnom, a poduzetničku hrabrost motivirajućom. Sudjelovanje u programu poduzetnicima donosi brojne koristi – od širenja poslovnih kontakata, do priznanja za vlastite uspjehe, kao i za doprinos zajednici, poduzetničkom sektoru i gospodarstvu u cjelini.

Tko će postati hrvatski EY Poduzetnik godine 2017. saznat ćemo u ožujku sljedeće godine, a ime idućeg najboljeg svjetskog poduzetnika u lipnju 2018. godine.

Prijave se primaju putem službene web stranice programa ey.com/hr/eoy.

Marko Pipunić na dodjeli nagrade EY Svjetski poduzetnik godine 2017

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:05