JEDNA OD NAJVEĆIH NA SVIJETU

PREDSTAVLJENA TVRTKA KOJA ĆE ODRAĐIVATI POSAO KOJI JE TREBAO RADITI ALVAREZ Peta su najveća kompanija po vrijednosti restrukturiranja u svijetu

u krugu: Ante Ramljak
 Darko Tomaš / Damir Krajac / Hanza Media

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak danas u podne, u Agrokorovom tornju, objavio je da će savjetnik za restrukturiranje Agrokora biti međunarodna konzultantska kuća Alix Partners.

Uz njih na natječaju se natjecalo još pet međunarodnih kuća.Ugovor je potpisan jučer, a odluku je potvrdilo i Ministarstvo gospodarstva.

Radili su, primjerice, na restrukturiranju General Motorsa, na američkom dijelu talijanskog Parmalata, belgijskog trgovačkog lanca Delhaize koji je prisutan na tržištu Srbije, a među svojim referencama spominju i VION Food Group, jednu od vodećih europskih grupa u proizvodnji hrane sa sjedištem u Nizozemskoj koja je imala više od miljarde eura duga, a u sklopu čijeg restrukturiranja su, navode, otplaćeni svi osigurani zajmodavci.

Oni su peta najveća kompanija po vrijednosti restrukturiranja u svijetu.

- Radi se o kvalitetnoj kompaniji, a njihov fokus će biti tri osnovna modula: osiguravanje tekuće likvidnosti, upravljanje cash-flowom svih operativnih kompanija Grupe te poslovno planiranje tj. analiziranje Agrokorovih kompanija i poboljšavanje njihove profitabilnosti - istaknuo je Ramljak.

Biografije ključnih ljudi iz konzultantske kuće Alix Partners

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:28