ŠTO ČINITI?

ŠTO USPJEŠNI LJUDI RADE VIKENDOM? Ležanje pred TV-om i gubljenje vremena pokazatelji su vaše (ne)uspješnosti

Ugledna američka stranica Entrepreneur objavila je članak kojim upućuju ljude na promjenu svojih vikend aktivnosti kako bi povećali svoju produktivnost tijekom tjedna, osjećali se zadovoljnije i s manje stresa.
 Colourbox

Nije istina da biste vikende trebali provesti izležavajući se pred TV-om, ne radeći ništa i spavajući do podneva.

Želite li se napuniti pozitivnom energijom i početak novog tjedna dočekati još spremniji - isplanirajte vrijeme i aktivnosti te konačno profitirajte od svojih slobodnih dana.

Planirajte si vikend

Planirate radni dan, godišnji odmor, karijeru i privatne obaveze pa zašto ne biste planirali i vikende. Pritom mislimo na planiranje nekoliko događanja, koji bi spriječili nepotrebno ostajanje kod kuće. Stoga, primjerice isplanirajte večeru s prijateljima, posjet muzeju ili odlazak na koncert. Ostalo prepustite danu i raspoloženju.

Provedite vrijeme sa svojim voljenima

S obzirom da ste u vrijeme tjedna iznimno zaposleni, vikendi su odlično vrijeme da nadoknadite propušteno i provedete ugodno vrijeme sa svojom obitelji. To će vam pomoći u opuštaju te će vam omogućiti toliko potrebno osvježenje i pozitivnu energiju koja će vam trebati za novi radni tjedan.

Odjavite se

Kako biste izbjegli stres, maknite se od mobitela, telefona, mailova, društvenih mreža... Tako ćete moći provesti kvalitetnije vrijeme sami sa sobom, prijateljima, obitelji, ne obraćajući pažnju na nevažne stvari koje ćete ionako moći rješavati tek od ponedjeljka.

Pripremite se za sljedeći tjedan

Subotu iskoristite za odmor, međutim dio nedjelje iskoristite za planiranje sljedećeg radnog tjedna. Obavite sitne kućanske poslove i napravite listu obaveza za sljedeći tjedan, kako bi ponedjeljak dočekali što spremniji.

Učinite nešto drugačije

Da biste imali osjećaj da je vikend, trebali biste učiniti nešto drugačije, neobično, nešto što tijekom tjedna ne radite? Zato pronađite neki vikend hobi ili aktivnost koja vas opušta i veseli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:36