Što im je poručio trgovački sud

AGROKOR DOBIO UPUTU Krajnji rok za dostavu prijavljenih tražbina sudu ističe u studenome, Ramljak kaže da će to obaviti i prije

 Agrokor

Izvanredna uprava Agrokora je objavila u petak da joj je Trgovački sud u Zagrebu dao uputu oko roka u kojem mora sudu dostaviti jedinstvene tablice tražbina vjerovnika, a prema toj uputi proizlazi da za to imaju vremena sve do studenoga. Oni će pak, priopćili su, tu tablicu dostaviti ranije, ali nisu precizirali kada.

Prema priopćenju Agrokora, 11. rujna ističe krajnji rok vjerovnicima za prijavu tražbina, a tek tada počinje teći rok od 60 dana za objavu tablica.

Priopćenje Agrokora o tome donosimo u cijelosti:

"Dana 17. kolovoza 2017. godine Trgovački sud u Zagrebu donio je Rješenje i Zaključak kojim se izvanredni povjerenik upućuje dostaviti Sudu jedinstvene tablice prijavljenih tražbina vjerovnika i tablice razlučnih i izlučnih prava.

Rješenje i Zaključak su doneseni sukladno podnesku izvanredne uprave kojim je traženo produljenje roka za objavu jedinstvenih tablica utvrđenih tražbina kako bi se obuhvatile sve kompanije koje su ušle u postupak izvanredne uprave različitim rješenjima suda u ukupno četiri rješenja.

Budući da sud ne može dozvoliti produženje rokova koji su propisani zakonom, dao je uputu izvanrednom povjereniku kako da postupi u ovoj situaciji. Kako bi izvanredni povjerenik mogao dostaviti jedinstvene tablice sukladno uputi suda treba isteći rok za prijavu tražbina svih društava, njih 77, koji su obuhvaćeni ovim procesom. Krajnji rok za vjerovnike pozvane na prijavu tražbina Rješenjem suda od dana 13. srpnja 2017. godine ističe dana 11. rujna 2017. godine te tek po isteku tog roka počinje teći rok od 60 dana za objavu jedinstvenih tablica. Izvanredna uprava iste će dostaviti i prije isteka zakonom predviđenog roka."

Do sada je zaprimljeno više od 12.800 prijava s više od dva milijuna stranica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:57