Agrokor

ANTE RAMLJAK U BEOGRADU Bio u vladi i sa šefovima Agrokorovih kompanija u Srbiji, Nelt zainteresiran za preuzimanje neke od njih?

Ante Ramljak
 Dragan Matic / HANZA MEDIA

Izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak jučer je bio u Beogradu gdje se sastao s premijerkom Anom Brnabić i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem te direktorima Agrokorovih kompanija u Srbiji, službenih infomacija o tom susretu nije bilo.

Zadnji put je Ramljak bio u Beogradu na sastanku u svibnju, kada je najavio restrukturiranje koncerna. Prije ovotjednog odlaska u Beograd, u Zagrebu je održao sastanak s kreditorima (bez Sberbanka, čiji predstavnici nisu došli) i savjetnicima za restrukturiranje koncerna Alix Partners, vezano uz planove održivosti poslovanja kompanija iz sastava koncerna. Ti će planovi biti javno prezentirani krajem listopada.

Jučer je Ramljak bio u Vladi Srbije, a tema je bila stanje Agrokorovih kompanija koje posluju u Srbiji, objavio je N1. Te kompanije iz sustava Agrokora koje posluju u Srbiji, a glavne među njima su Dijamant, Frikom te Mercator-S, imaju ukupno oko 11.000 zaspolenika.

Inače, beogradska kompanija Nelt ranije je objavila da je zainteresirana za preuzimanje neke od njih. Nelt najveći dio poslovanja ima u distribuciji robe široke potrošnje, duhanskih i farmaceutskih proizvoda.

U Srbiji je prvostupanjskom sudskom odlukom odbijeno priznavanje postupka izvanredne uprave, na što je Agrokor uložio žalbu.

Trgovački sud u Beogradu je pak prihvatio prigovore Jamnice u ovršnim postupcima koje je pokrenuo Sberbank. Radi se o udjelima koje Jamnica drži u MG Miveli.

Izvanredna uprava Agrokora uložila je žalbe i protiv privremenih mjera izdanih u korist Sberbanka oko udjela u tvrtkama Kron, M-Profil SPV i Nova Sloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:35