TVRTKA KRALJEVSTVA BAHREIN

BIVŠI ŠEF CROATIA AIRLINESA PREUZEO MOĆNU ARAPSKU KOMPANIJU 'On sa sobom donosi iznimno poznavanje ove industrije, veselim se putu pred nama'

 Gulf Air

Bivši direktor Croatia Airlinesa Krešimir Kučko jučer je imenovan novim direktorom Gulf Aira - bahreinske nacionalne aviokompanije, objavila je ta tvrtka u priopćenju za javnost.

- Želim dobrodošlicu gospodinu Kučku u obitelj Gulf Aira, rekao je čelnik nadzornog odbora Zayed Bin Rashid Alzayani prilikom imenovanja.

- On sa sobom donosi iznimno poznavanje ove industrije, za koje sam siguran da će dodati znatnu vrijednost našem poslovanju, i veselim se putu koji leži pred nacionalnom aviotvrtkom Kraljevstva Bahreina.

Kučko je ove godine podnio ostavku na mjesto direktora u CA, a mandat na čelu Uprave istekao mu je 4. studenoga. Krajem prošlog mjeseca u medijima se pojavila informacija kako je dobio primamljivu ponudu Gulf Aira, koja bi mogla biti razlog njegovovog odlaska iz hrvatske tvrtke.

Prošli direktor Gulf Aira, Maher Salman Al Musallam podnio je ostavku u lipnju ove godine, nakon neuspješne borbe s dugovima i enormnim gubicima. Gulf Air nekad je bio najveća aviokompanija na Bliskom istoku, no njezin je pad započeo nakon što se Katar povukao iz te tvrtke 2002. godine. Tri godine kasnije napustio ju je i Abu Dhabi, a Oman je iz tvrtke izašao 2007. godine.

Gulf Air danas upravlja flotom od 28 zrakoplova, no u planu je velika obnova i proširenje flote. Trenutno je naručeno novih 29 Airbus A320neo zrakoplova, 16 Boeing 787 Dreamlinera, kao i 10 Bombardier CS100 zrakoplova za regionalni promet. Kučko će predsjedavati tvrtkom tokom cijelog perioda proširenja flote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:43