Podigli otkupne cijene

British American Tobacco otkupljuje sav hrvatski duhan, za povećanje prinosa proizvođačima nudi usluge svog brazilskog istraživačkog centra

Ram Addanki, predsjednik Uprave BAT Adria, na okupljanju proizvođača duhana Dan polja u organizaciji Hrvatskih duhana
 BAT Adria

Hrvatski duhani, tvrtka u sastavu British American Tobacco (BAT), očekuje da će ove godine ubrati gotovo 7000 tona duhana, a ugovoreno je oko 3200 hektara nasada duhana, objavili su danas iz BAT-a. Prema priopćenju, sav otkupljeni duhan s hrvatskih polja plasirat će se u pogone za preradu duhanskih proizvoda diljem zapadne Europe, kao i u domaću tvornicu u Kanfanaru.

”Proizvođači duhana su nam iznimno važni jer je kvalitetan duhan osnova našeg biznisa. Mi vjerujemo u budućnost proizvodnje duhana u ovom kraju jer duhan s hrvatskih polja ima potencijal za visoku kvalitetu. Snaga globalne grupacije BAT-a hrvatskim proizvođačima duhana osigurava iskorak s domaćeg tržišta te im kroz sustav Hrvatskih duhana omogućava siguran izvoz na vrlo zahtjevna zapadna tržišta“, rekao je Ram Addanki, predsjednik Uprave BAT Adria.

BAT će osigurati otkup i izvoz kompletne domaće proizvodnje duhana u virovitičkom kraju, poručila je kompanija na tradicionalnom okupljanju proizvođača duhana Dan polja u organizaciji Hrvatskih duhana.

Proizvođači duhana iz virovitičkog kraja, kažu iz BAT-a, i ove su godine unatoč zahtjevnim vremenskim prilikama uspjeli ostvariti dobre prinose i duhan koji zadovoljava stroge kriterije duhanske kompanije.

„Svim proizvođačima osiguravamo siguran otkup i poticajne otkupne cijene bez obzira na količine duhana. No, osiguravamo im i razne poticajne programe za unaprjeđivanje proizvodnje kao i priliku za usvajanje i korištenje znanja naših globalnih istraživačkih centara koje im može dodatno povećati prinose i zaradu“, napomenuo je Addanki.

Iz Hrvatskih duhana su prije ugovaranja ovogodišnje proizvodnje povećali otkupne cijene duhana pa će prosječna cijena duhana berbe biti viša od lanjske. Ukupna vrijednost prošlogodišnje berbe iznosila je 90 milijuna kuna.

Na Danu polja istaknut je vrlo uspješan program suradnje Hrvatskih duhana s globalnim istraživačkim centrom BAT-a u Brazilu. Zahvaljujući toj suradnji hrvatski proizvođači duhana dobili su pristup najboljoj svjetskoj ekspertizi koja će im omogućiti dodatno povećanje prinosa i dugoročnu održivost proizvodnje, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:43