CRNE PROGNOZE

DAMIR NOVOTNY 'Ako nastavi poslovati, Konzum će imati najviše 6000 radnika, a sada ih je 12 tisuća. S Tiskom stvari stoje još gore'

 
 CROPIX

Tko god da preuzme Konzum on neće poslovati ni na tako puno prodajnih mjesta, ni s tako puno radnika kao dosad, komentirao je ekonomski analitičar Damir Novotny.

U tekstu koji je objavio Novi list, on napominje kako je Konzum zapošljavao gotovo dvostruko više radnika nego Lidl za isti prihod, ali su mu radnici bili lošije plaćeni.

“Umjesto sadašnjih više od 12 tisuća, Konzum će, ako nastavi poslovati, u nekoj budućnosti za godinu ili dvije imati oko pet, najviše šest tisuća radnika”, računa Novotny.

Po njemu, još je gora situacija u Tisku, te procjenjuje da ta kompanija, čiji je prihod oko dvije milijarde kuna godišnje, ima još manje šanse u budućnosti, jer je svjetski trend da se smanjuje prodaja na kioscima.

“U Tisku je pak zaposleno više od četiri tisuće radnika i spekuliralo se da bi interes za njegovo preuzimanje mogao pokazati TDR, koji koji u toj kompaniji ima 42 posto udjela”, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:44