Nije mu dosadno

Elon Musk stavio u pogon Godota i ispod parkinga u Los Angelesu kopa tunel za brzu Hyperloop mrežu

 © Instagram

Elon Musk, vlasnik i izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesle i tvrtke koja lansira satelite SpaceX, pohvalio se jučer da je jedna od njegovih kompanija započela rad na podzemnoj mreži tunela u kojoj bi se trebali prevoziti automobili. Njegov stroj Godot počeo je kopati tunel ispod Los Angelesa.

“Više ne čekamo Godota. Započeo je dosadno, a upravo je završio prvi dio tunela u Los Angelesu”, napisao je Musk na svom Twitter profilu.

Musk je u travnju lansirao kompaniju, prikladno nazvanu, The Boring Company (u prijevodu: Dosadna kompanija) s ciljem izgradnje mreže tunela ispod najvećeg kalifornijskog grada, kako je objavio Business Insider. Automobili bi ušli u metalni kontejner koji bi ih onda spustio ispod zemlje. Zatim bi se automobili na električnom klizaču prevozili brzinom 209 km/h. Mreža bi podržavala i Hyperloop, tunel za brze vlakove.

Međutim, kompanija je tek počela kopati na parkiralištu SpaceX-a. „Dosadna“ kompanija morat će prvo osigurati dozvole da kopa dalje od toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:33