Turizam

Hrvatska se sudi dok golf u Italiji podiže booking

Stobrec, Split, 050814. Povodom nacionalnog praznika Oluja odrzan je golf turnir Oluja Kup 2014. u organizaciji Golf kluba Split 1700. Okupilo se sezdesetak golfera iz nekoliko drzava. Na fotografiji: golf loptice. Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX
Dok Hrvati deset godina bezuspješno razvlače realizaciju golf projekata - te se oko toga čak i spore na Međunarodnom arbitražnom sudu - susjedna Italija napravila je iznimne rezultate u ovom segmentu pa statistika pokazuje da se broj golf-rundi koje u ovoj zemlji igraju internacionalni igrači od 2014. godine naovamo povećao za 200 tisuća.
Kako piše Travel Daily news, booking za golf u posljednje je tri godine također jači za 40 posto, i to uglavnom kao posljedica činjenice da je Italija procijenjena kao prva na listi europskih destinacija za putnike u 2018., ali i zbog toga što upravo provodi prvi internacionalni promotivni golf-projekt pod nazivom “Golf and more”.
Osim toga, zemlji u prilog ide i činjenica da će 2022. biti domaćin Ryder kupa. Talijanski predstavnici iz deset regija sljedeći će mjesec na sajmu u Francuskoj prezentirati golf-ponudu koja uključuje 142 terena sa 18 rupa, ali i šansom da golferi svoj boravak u Italiji obogate i drugim užicima.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:10