SKUPŠTINA DIONIČARA PODRAVKE

IZABRANI NOVI ČLANOVI NADZORNOG ODBORA, O MRŠIĆEVOJ SMJENI ODLUKA DO PETKA Mirovinci sad imaju većinu u NO-u, država ipak odustala od četvrtog člana

Goran Marić i Dubravko Šimac u Podravci
 Nikola Wolf / Podravski list/HANZA MEDIA

Glavna skupština dioničara Podravke imenovala je danas u Koprivnici novi Nadzorni odbor u kojem će sjediti pet članova mirovinskih fondova, tri države i jedan predstavnik radnika. Rezultat je to kompromisa države i mirovinca, prema kojem je država odustala od jednog člana u korist mirovinaca.

U Nadzorni odbor ušli su, tako, Marko Kolaković, Luka Burilović i Slavko Tešija ispred države te šef mirovinskog fonda Raiffeisen Damir Grbavac. Esdepovi članovi Mato Crkvenac i Ivo Družić opozvani su iz NO-a, a država je odustala od prijedlog da u NO uđe menadžerica Podravske banke Sanda Fuček Šanjić.

Skupštinom je predsjedao ministar državne imovine Goran Marić koji je naglasio kako je njegov dolazak u Koprivnicu poruka da je Podravka važna državi i Vladi.

Dubravko Štimac ostaje predsjednik NO-a Podravke, a svi članovima mandat traje do ljeta iduće godine. Na pitanje hoće li novi NO smijeniti predsjednika Uprave Zvonimira Mršića, Štimac je odgovorio da još nije odlučeno.

- Nadzorni odbor imenovat će novu upravu do petka – naglasio je Štimac.

Mršićevoj upravi mandat ističe u četvrtak u ponoć.

Mišel Jakšić (SDP) bio je na skupštini kao mali dioničar tvrtke. Uoči sjednice izjavio je kako je imenovanje HDZ-ova ministra Gorana Marića za predsjedatelja skupštine “ponižavanje Koprivnice i Podravke” i loša poruka investitorima i dioničarima. (rm)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:09