Teva

Izraelski farmaceutski div, vlasnik Plive, prebacio sve financijske operacije u Europi na Zagreb

Tevin financijski centar u Zagrebu
 Goran Mehkek / Hanza Media

Izraelska farmaceutska kompanija Teva, u čijem je vlasništvu Pliva, odlučila je konsolidirati sve aktivnosti financijskih operacija u Europi u jedinstveni centar u Zagrebu, priopćeno je jučer iz te kompanije.

Do sada su podržavali transakcijske financije Njemačke, Švicarske, Mađarske, Poljske, Slovenije i Češke, a sada će obuhvatiti i Španjolsku, Italiju, Veliku Britaniju, Francusku te Nizozemsku.

- U proteklim mjesecima postignuti su planirani ciljevi te se pokazalo da ovaj centar pruža visokokvalitetnu potporu i profesionalno vođenje međunarodnih projekata, što je ključno za financijske operacije. Za dovršetak procesa proširenja poslovanja bit će potrebno otprilike šest mjeseci, a s proširenjem tima počinjemo već sada kako bismo pravodobno odgovorili na nove potrebe i zahtjeve - komentirao je Dheeraj Nagpal, viši direktor za financijske operacije.

Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive, također je rekao kako mu je drago što je Teva ponovno prepoznala Hrvatsku kao zemlju s motiviranim i stručnim zaposlenicima.

- U Centru financijskih aktivnosti u sljedećem će se razdoblju zaposliti novi stručnjaci koji će iz Hrvatske pružati podršku Tevinu financijskom poslovanju diljem Europe - istaknuo je Furjan.

Očekuje se, naime, otvaranje 30-ak novih radnih mjesta u Zagrebu, a prošireni tim Centra financijskih aktivnosti radit će na dodatnom unapređenju kvalitete usluga i učinkovitosti financija Teva grupe.

Idealni kandidati, pojasnio je Nagpal, osim aktivnog znanja stranih jezika i razumijevanja financijskih transakcija trebaju biti visoko motivirani za rad s najnaprednijom i najsuvremenijom tehnologijom u svijetu globalnih financija, uz to što će raditi u međunarodnom korporativnom okruženju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:16