Odgovorili na upit Zagrebačke burze

JAMNICA I LEDO O JUČERAŠNJEM POTONUĆU DIONICA 'Krive su negativne vijesti u medijima o Agrokoru i Ivici Todoriću, a njih ne možemo komentirati'

Pogon Jamnice u Pisarovini
 Neja Markičević

Nakon što im je u jučerašnjem danu na Zagrebačkoj burzi značajno pala vrijednost dionica, u četvrtak ujutro su se oglasili iz uprava dviju Agrokorovih kompanija koje su bile u njavećem minusu, Leda i Jamnice. Odgovorili su na upit Burze o tome postoje li cjenovno osjetljive informacije koje su mogle izazvati pad cijene dionica.

Odgovorili su kako oni nemaju saznanja o tome te da je do pada vjerojatno došlo uslijed medijske eksponiranosti većinskog dioničara, tj. Agrokora i Ivice Todorića, odnosno, kako su objavili, "negativne medijske pojavnosti većinskog dioničara".

Iz Jamnice su još napomenuli kako ne mogu komentirati napise u medijima.

Dionica Jamnice potonula je čak 15,25 posto, što joj je cijenu zaustavilo na 100 tisuća kuna, a protgrovano je ukupno 8,13 milijuna kuna. Dionica Leda je pala 11,59 posto.

Jučerašnji pad Crobexa, glavnog indeksa Zagrebačke burze, od skoro 3 posto bio je najveći dnevni pad u šest godina, kako je objavio analitičar Erste banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:15