Zhongya nekretnine

KINESKA TVRTKA ULAŽE 30 MILIJUNA EURA U KRAPINSKIM TOPLICAMA Kupuju hotel, gradit će 18 vila i 25 bungalova

 Arhiva

U Krapinskim Toplicama ove će se godine realizirati prva izravna investicija kineskih ulagača od 30 milijuna eura u i to prvenstveno u turističke potencijale, rečeno je u četvrtak na predstavljanju razvojnih projekata Krapinskih Toplica.

Chinese Southeast European Business Association (CSEBA) planira ove godine preko tvrtke Zhongya nekretnine uložiti 30 milijuna eura u kupnju i obnovu hotela Toplice te početak izgradnje rezidencijalnih vila i bungalova.

"Danas smo na početku faze koja će nas izdvojiti na tržištu zdravstvenog turizma", kazao je načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić i ulagačima poručio da imaju podršku lokalne zajednice.

Predsjednik CSEBA-e Mario Rendulić izvijestio je da je CSEBA-a zadužena za ulaganja u Hrvatskoj i dvadesetak država u okruženju, a da je odluka o ulaganju u Krapinske Toplice donijeta početkom ove godine.

Rendulić je pojasnio da su ulaganja u Krapinske Toplice dio od ukupno više od 300 milijuna eura najavljenih ulaganja u Hrvatsku. Što se tiče konkretnih ulaganja, u tijeku su pregovori o kupnji hotela Toplice, koji bi mogli biti okončani u sljedećih dvadesetak dana. U hotelu se planiraju smještajni kapaciteti od 650 kreveta. Planira se i izgradnja 18 rezidencijalnih vila i 25 bungalova odnosno apartmana. Ciljani gosti su iz skandinavskih zemalja i Kine.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Robert Pende kazao je da se u Krapinskim Toplicama stvara integrirani proizvod koji ima izgleda za veće investicija, ali i veći broj manjih.

Govoreći o konkretnoj kineskoj investiciji i kineskom tržištu, kazao je da na njemu nije lako uspjeti i da se rezultati ne mogu ostvariti u kratkom vremenu. Prema brojkama koje je iznio, trenutne investicije u turizmu u Hrvatskoj na godišnjoj razini su oko milijardu eura, a puno se očekuje upravo od kineskog kapitala.

Ulaganje kineskog kapitala nije jedino u Krapinskim Toplicama. U lipnju je najavljeno otvaranja aparthotela Magdalena sa četiri zvjezdice te skori početak gradnje hotela, investicije koja stiže iz Rusije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:20