Sve zbog kredita spasa

KREDITORI 'SJELI' NA ZNAKOVE ZA POZNATE VODE I MEDU Jamnica i druge kompanije iz Agrokora založile i svoje žigove

Jamnica je objavila da je 15. rujna sklopljen ugovor o zasnivanju založnog prava na njenim žigovima (engl. trademark). Radi se o žigovima Jamnice i Jane.

Ugovor o založnom pravu na žigovima sklopili su, naime, Agrokor d.d. i njegova povezana društva, a među njima i Jamnica, s agentom osiguranja super senior kredita odobrenog u lipnju od 480 milijuna eura, a to je tvrtka Madison Pacific Trust Limited. S njom je već ranije sklopljen i ugovor o zalogu imovine Agrokora i povezanih kompanija zbog istog kredita.

Obavijest o založnom pravu na žig objavio je i Ledo, koji je založio žig na kojem je njegov poznati medo.

Kako se objašnjava u priopćenju Jamnice, radi se o osiguranju sadašnjih i budućih tražbina koje svaki dužnik duguje osiguranim strankama kako su definirani i u skladu s Ugovorom o najstarijem kreditu

Državni zavod za intelektualno vlasništvo definira žig kao isključivo pravo priznato za znak koji služi za razlikovanje proizvoda i/ili usluga jedne osobe od ostalih osoba u gospodarskom prometu. Žigom se može zaštititi ime, logotip, amblem, etiketu ili druga razlikovna obilježja proizvoda i/ili usluge.

Žig osigurava vlasniku isključivo pravo na stavljanje u promet proizvoda i/ili usluga obilježenih njime.

“Zaštita žigom predstavlja učinkovito tržišno sredstvo kojim proizvođači i pružatelji usluga štite sredstva koja su uložili u promidžbu i marketing svojih proizvoda i/ili usluga. Zaštita same kreacije nekog znaka, logotipa ili etikete može predstavljati autorsko djelo koje je zaštićeno kao autorsko pravo, čime je zaštićen interes autora ili kreatora”, tumači Državni zavod za intelektualno vlasništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:16