Zatvaranje 80 do 100 prodavaonica

Maras ne želi otkriti odakle mu da će Konzum otpustiti čak 3000 radnika. Bivši šef tog lanca procjenjuje da se maksimalno može raditi o njih 800

 CROPIX

Predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić još nije objavio koliko će radnika dobiti otkaz zbog zatvaranja 80 do 100 prodavaonica, što je najavio danas, a koliko će ih samo 'preseliti' u druge trgovine.

Prema podacima iz 2015. godine, Konzum je imao 12.600 radnika, pri čemu su tu bili uključeni i radnici Velproa, te oko 700 prodavaonica.

Zatupnik SDP-a Gordan Maras je, reagirajući na Ledićevu najavu, objavio da će iz Konzuma biti otpušteno čak 3000 radnika, zbog čega Klub zastupnika SDP-a traži ostavku ministrice Martine Dalić, ali na čemu temelji takvu procjenu nije poznato. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju on svoj izvor podataka nije htio otkriti,a iz Agrokora su demantireali njegovu brojku.

Nedavno je o mogućnosti zatvaranja dijela prodavaonica i otpuštanjima govorio i izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak, ali također nije iznosio brojke.

Konzultant Dragan Munjiza i nekadašnji predsjednik Uprave Konzuma kaže za Jutarnji.hr da zatvaranjem 80 do 100 prodavaonica može maksimalno biti zahvaćeno 800-injak radnika.

Manje prodavaonice, kaže, imaju pet do 10 zaposlenika, a Superkonzum stotinjak.

„Ne znam kakav je plan Uprave Konzuma, niti koje će prodavaonice biti zatvorene, ali s obzirom na ukupni broj zaposlenih u Konzumu, brojka od 3000 onih koji bi bili otpušteni ne čini se vjerojatnom. Kad bi bila točna, to bi bio pomor“, rekao je Munjiza. On Marasovu procjenu doživljava više političkom nego realnom. Pritom, dodaje, i neodgovornom prema ljudima na koje se odnosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:50