Poslovno izaslanstvo u Sisku

Novi plan poduzetnog Matta Sertića i partnera iz Kine: U krugu bivše Željezare Sisak gradili bi pogon za baterije za električne automobile

Matt Sertić
 Arhiva
Sisak kao potencijalna lokacija tvornice za proizvodnju sustava baterija za električne automobile te velike baterijske sustave za industrijske pogone za europsko tržište bio je tema susreta predstavnika Siska s predstavnicima kineske kompanije Anako - Xu Yulin, Wenbing Ma i Connie Yang.


Kineski su poslovnjaci stigli s izaslanstvom Applied Ceramicsa (AC) i Sunceca, te s direktorom AC-a za Hrvatsku Milanom Sladojevićem. Razmatra se mogućnost zajedničkog američko-kineskog ulaganja Sunceca i Anaka na području EU, a uspješno poslovanje i dobra suradnja s lokalnom zajednicom potaknula je predstavnike AC-a da predstave Sisak kao optimalnu lokaciju.

Potencijalna lokacija je u krugu bivše Željezare Sisak. Anako bi uložio 20 milijuna dolara u postrojenje, gdje bi, u prvoj fazi, do kraja 2018. godine posao našlo 50-ak ljudi, a u drugojjoš 50-ak.

Applied Ceramics i Sunceco su u vlasništvu Matta Sertića, hrvatskog poduzetnika koji je biznis razvio u SAD-u, te prije desetak godina u Sisku otvorio pogon za proizvodnju materijala i komponenti od keramike, kvarca, silikona, safira i drugih materijala za poluvodičku industriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:41