Rejting agencija

OGLASIO SE MOODY'S PRVI PUT NAKON DOLASKA IZVANREDNE UPRAVE 'Izgledi vjerovnika za povrat neosiguranog duga Agrokora ispod su 35 posto'

 Brendan McDermid / REUTERS

Rejting agencija Moody's danas se oglasila o Agrokoru po prvi puta otkako je donijet lex Agrokor i uvedena izvanredna uprava.

Naveli su rezultate revizije poslovanja koncerna u prošloj i 2015. godini koja je objavljena u ponedjeljak, te su ocijenili da će za postizanje nagodbe koju je najavio Ante Ramljak trebati dosta vremena.

Oni napominju da izvanredna uprava namjerava predložiti jedan prijedlog nagodbe za sve svoje kreditore, ali da datum nije određen.

„Budući da su mnogi kreditori već pokrenuli tužbe protiv Agrokora u nekoliko zemalja, postizanje takve nagodbe moglo bi potrajati“, stoji u njihovu priopćenju.

Prema njihovom mišljenju, prosječni izgledi Agrokorovih kreditora za naplatu potraživanja su između 35 i 65 posto, ali više naginju prema donjem dijelu.

„Međutim, očekujemo da su izgledi povrata za neosigurani dug sa senioritetom manji od 35 posto, u skladu s C rejtingom koji ti instrumenti imaju“, stoji u priopćenju Moody'sa.

Dobavljači su, inače, već objavili kako nisu spremni na otpise veće od 15 posto potraživanja.

Početkom godine je snižavanje rejtinga Agrokora te kreditne agencije bio jedan od prvih javnih signala da je koncern u velikim problemima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:28