Bertelsmann

OKRENULI SE DIGITALNOM BIZNISU Njemački izdavački div s najboljim rezultatom u povijesti

Thomas Rabe, glavni izvršni direktor Bertelsmanna
 Arhiva / @Bertelsmann

Njemački izdavački div Bertelsmann izvijestio je u srijedu o 21,1 posto višoj dobiti u prvoj polovici godine nakon što je odlučio pojačati digitalnu i međunarodnu komponentu poslovanja u sklopu medijskog konglomerata.

U razdoblju od siječnja do lipnja dobit Bertelsmanna, u čijem je vlasništvu medijska grupa RTL a većinski je vlasnik i izdavačke kuće Penguin Random House, dosegnula je 482 milijuna eura. Prihodi su im stagnirali i iznosili su osam milijardi eura.

Iz tvrtke su priopćili da su više od četvrtine prihoda ostvarili izvan Europe, te da su im Sjedinjene Američke Države bile drugo tržište po veličini.

"Pojačali smo digitalnu i međunarodnu komponentu poslovanja i nastavit ćemo tim putem i u drugoj polovici godine", poručio je u priopćenju izvršni direktor Thomas Rabe.

"Najbolji poslovni rezultat u Bertelsmannovoj povijesti, visoka profitabilnost naših članica i znatno poboljšana dobit grupe od gotovo pola milijarde eura ulijevaju nam povjerenje za cijelu godinu", nastavio je Rabe.

Operativna dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je u prvoj polovici godine za 4,6 posto, na 1,1 milijardu eura.

Iz Bertelsmanna su u priopćenju poručili da nastavljaju "ulagati u transformaciju prema digitalnom poslovanju", uključujući elektroničke knjige, internetske video sadržaje, internetsku trgovinu i obrazovne usluge na Internetu kao što su Relias Learning i Udacity.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:36