NOVI ODNOS SNAGA

PRESLAGIVANJE NA DOMAĆEM TRŽIŠTU Četiri velika trgovačka centra u Hrvatskoj dobila novog vlasnika, koji je tako postao lider u tom segmentu u RH

Supernova grupa dala je najbolju ponudu na javnom natječaju Heta Asset Resolutiona, no iznos nije objavljen
 Davor Pongračić / HANZA MEDIA

Austrijska Supernova grupa preuzela je trgovački centar Garden Mall u Zagrebu, retail parkove u Koprivnici i Sisku te retail park u Požegi, koji je u projektnoj fazi, priopćili su iz te tvrtke.

Objekti su kupljeni u postupku javnog nadmetanja za navedeni kreditni portfelj društva Heta Asset Resolution, a Supernova grupa je dala najbolju ponudu. No, detalji i iznos ponude, očekivano, nisu otkriveni. Istodobno su postigli dogovor s korisnicima kredita vezanih uz navedene projekte te je početkom godine osigurano preuzimanje spomenutih četiriju objekata u svoj portfelj.

Supernova grupa, u čijem su vlasništvu i postojeći centri u zagrebačkom Buzinu, Zadru, Šibeniku, Karlovcu, Sisku, Varaždinu i Slavonskom Brodu, zajedno s novim centrima, ima 10 trgovačkih objekata u Hrvatskoj te je postala tako vodeća po broju trgovačkih centara u vlasništvu.

Ističu kako su zadovoljni rezultatima poslovanja u 2016. u svim centrima te da su u usporedbi s 2015., svi zabilježili rast posjetitelja i prihoda. Pritom njihov najmlađi projekt - Supernova Zagreb-Buzin u 2016. bilježi dvoznamenkasti postotak rasta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:09